Παστελομπουκιές με cranberry
€3,70 περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.
Χειροποίητο παστέλι Χανίων με σουσάμι, κράνμπερι και θυμαρίσιο μέλι.
- Χωρίς συντηρητικά
Παστέλι: Το σνακ που έτρωγε ο Όμηρος
Το παστέλι είναι ένα αρχαίο ελληνικό γλυκό με βαθιές ρίζες στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Χρησιμοποιούνταν όχι μόνο ως δυναμωτικό γεύμα για τους πολεμιστές, αλλά και ως σύμβολο γονιμότητας και αγάπης. Το όνομά του προέρχεται από το αρχαίο ρήμα “pas” (paso), που σημαίνει “διαδίδω”, σχετικό με τις τεχνικές παρασκευής του. Η πρώτη αναφορά στο παστέλι βρίσκεται στην Ομηρική εποχή, με το “ιδρίον”, ένα γλυκό από μέλι και σουσάμι που έδινε ενέργεια στους πολεμιστές του Τρωικού πολέμου. Μετά τους Ομηρικούς χρόνους, οι Σπαρτιάτες στρατιώτες το κατανάλωναν πριν από τις μάχες. Στην εποχή της χρυσής εποχής της Αθήνας, γύρω στον 6ο αιώνα π.Χ., το παστέλι απέκτησε έναν διαφορετικό συμβολισμό, συνδεδεμένο με τη χαρά και τη γιορτή. Ο ιστορικός Ηρόδοτος, τον 5ο αιώνα π.Χ., περιγράφει ένα γλυκό από μέλι και σουσάμι που καταναλώνεται σε γλέντια και χορούς, και το οποίο αργότερα καθιερώθηκε ως τελετουργικό στοιχείο στους γάμους. Στους γάμους, το παστέλι προσφέρεται στη νύφη και τον γαμπρό, συμβολίζοντας την αγάπη και τη γονιμότητα. Το έθιμο να τρώγεται παστέλι κατά τη διάρκεια των γάμων συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ειδικά στα νησιά του Αιγαίου.
Μέλι και σουσάμι μία γλυκιά συμμαχία!
Το παστέλι παρασκευάζεται με μια απλή αλλά ιδιαίτερη διαδικασία. Το σημαντικότερο είναι η ποιότητα του μελιού και του σουσαμιού που χρησιμοποιείται. Αρχικά, το σουσάμι, που είναι η κύρια πρώτη ύλη, ψήνεται ελαφρά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα και πλούσιο άρωμα. Στη συνέχεια, το σουσάμι αναμιγνύεται με μέλι σε μια κατσαρόλα, όπου το μείγμα βράζει σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πάρει την επιθυμητή πυκνότητα. Κατά τη διάρκεια του βρασμού, το μέλι καραμελώνει και δένει με το σουσάμι, δημιουργώντας μια συμπαγή και κολλώδη μάζα. Όταν το μείγμα έχει την κατάλληλη υφή, απομακρύνετε από τη φωτιά και ρίχνετε σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί ή σε ένα καλούπι. Αφήνετε να κρυώσει και να σφίξει, και στη συνέχεια κόβεται σε κομμάτια. Το αποτέλεσμα είναι ένα τραγανό γλυκό που μπορεί να διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.🌱
Παστελιμπουκίτσες με cranberry. Φρουτένιες…με μέλι
Οι παστελομπουκιές με κράνμπερι είναι μια μοναδική γευστική απόλαυση που θα σε κερδίσει με την πρώτη μπουκιά! Αυτό το χειροποίητο παστέλι Χανίων συνδυάζει αγνά υλικά, όπως σουσάμι, γλυκά κράνμπερι και αρωματικό θυμαρίσιο μέλι, δημιουργώντας μια υπέροχη ισορροπία γεύσεων. Η γλυκύτητα του μελιού και η γλυκόξινη γεύση των κράνμπερι κάνουν αυτές τις Παστελομπουκιές ιδανικές για σνακ ή επιδόρπιο. Επιπλέον, δεν περιέχει συντηρητικά, κάνοντάς το μια εξαιρετική επιλογή για εσένα που επιθυμείς μια γευστική και ελαφρώς ανανεωμένη εκδοχή του κλασικού παστελιού. Δοκίμασέ τες και απόλαυσε κάθε μπουκιά, καθώς θα σε μεταφέρουν σε ένα γευστικό ταξίδι γεμάτο παράδοση και γλύκα!
Ένα εξαιρετικό γλυκό που μπορείς να απολαύσεις!
Το παστέλι αποτελεί έναν γευστικό συνδυασμό μελιού και σουσαμιού, δύο φυσικών συστατικών που είναι γνωστά για την περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα και λιπαρά οξέα.
- Συστατικά του σουσαμιού: Το σουσάμι περιέχει λιπαρά οξέα, κυρίως μονοακόρεστα και πολυακόρεστα, που αποτελούν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές πρωτεΐνες, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Το σουσάμι περιλαμβάνει ακόμη βιταμίνη Ε και λιγνάνες.
- Ιδιότητες του μελιού: Το μέλι περιέχει φυσικά σάκχαρα, όπως η γλυκόζη και η φρουκτόζη, καθώς και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C και του συμπλέγματος Β, μαζί με μέταλλα όπως το κάλιο και ο σίδηρος. Είναι γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.
- Ενεργειακή αξία: Το παστέλι παρέχει μια συγκεντρωμένη πηγή ενέργειας λόγω της συνδυασμένης δράσης των φυσικών σακχάρων από το μέλι και των λιπαρών του σουσαμιού. Αυτή η ενέργεια είναι χρήσιμη για άτομα με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες, όπως αθλητές ή άτομα που εκτελούν εντατικές φυσικές δραστηριότητες.
Ο ελληνικός καφές με γεύση μαστίχα συνδυάζει το κλασικό μας χαρμάνι ελληνικού καφέ με την αυθεντική μαστίχα Χίου. Αυτός ο συνδυασμός ξεχειλίζει από αρώματα και γεύσεις της Ελλάδας και φέρνει στην κούπα σου έναν καφέ με γλυκό άρωμα και πλούσιο καϊμάκι, όπου η παρουσία της μαστίχας κάνει την κάθε σου γουλιά απολαυστική. Ο ελληνικός καφές με γεύση μαστίχα είναι ιδανικός για εσένα που θέλεις πλούσια γεύση χωρίς να προσθέσεις σιρόπια ή ζάχαρη στον καφέ σου. Θα τον βρεις σε συσκευασία 250γρ,500γρ, 1000γρ.
Ο espresso με γεύση κανέλα φουντούκι είναι η ιδανική επιλογή αν αγαπάς το καφέ με πλούσια αρώματα και γεύσεις. Συνδυάζει τη ζεστασιά και τη γλυκύτητα της κανέλας με τη γήινη και κρεμώδη γεύση του φουντουκιού, δημιουργώντας έναν μοναδικό καφέ που σε μαγεύει σε κάθε γουλιά. Παρασκευασμένος από εκλεκτούς κόκκους Arabica από την Κολομβία, τη Γουατεμάλα και την Ονδούρα, αυτός ο espresso προσφέρει ένα ισορροπημένο μέτριο σώμα με ελαφριά οξύτητα και έντονα αρωματικό προφίλ, ενώ το σκούρο καβούρδισμα αναδεικνύει τις νότες κανέλας και φουντουκιού, αφήνοντας μια γλυκιά και διαρκή επίγευση. Θα τον βρεις σε συσκευασία των 250γρ, 500γρ, 1000 γρ.
Συστατικά: Σουσάμι 53%, μέλι θυμαρίσιο 23%, κράνμπερι 15%, ζάχαρη 9%.Δεν περιέχονται συντηρητικά. Μπορεί να ανιχνευθούν ίχνη από φιστίκι, αμύγδαλο ή σοκολάτα Δεν περιέχονται συντηρητικά
Διατροφική αξία ανά 100gr
Ενέργεια: 2128kj Λιπαρά: 27,9g Υδατάνθρακες: 54,5g Πρωτεΐνες: 9,9g
Στοιχεία προμηθευτή: ”Η Σοφία Εποίησεν” Χανιά-Κρήτη Τηλ: 28240 31358 email: info@sofiaepiise.gr
Οδηγίες συντήρησης και αποθήκευσης
Για να διασφαλίσετε τη μέγιστη διάρκεια ζωής και την ποιότητα των προϊόντων, είναι σημαντικό να τα αποθηκεύετε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα τους. Συνίσταται η αποθήκευσή τους σε δροσερό και ξηρό μέρος, μακριά από άμεσο ηλιακό φως, το οποίο μπορεί να αλλοιώσει τα συστατικά και να υποβαθμίσει τη συσκευασία τους. Η σωστή αποθήκευση προστατεύει την ακεραιότητα του προϊόντος και διατηρεί την απόδοσή του αναλλοίωτη.