Τι είναι η απαερίωση (degassing) στον καφέ;
Η απαερίωση (degassing) στον καφέ είναι η διαδικασία κατά την οποία οι καβουρδισμένοι κόκκοι καφέ απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα. Αυτή η αποδέσμευση είναι σημαντική για να αποφεύγεται η υπερβολική πικράδα ή οξειδωμένη γεύση όταν ο καφές καταναλώνεται αμέσως μετά το καβούρδισμα. Η απαερίωση διαρκεί από μερικές ώρες έως αρκετές μέρες, ανάλογα με το επίπεδο καβουρδίσματος και την ποικιλία του καφέ. Για καλύτερη γεύση, συνιστάται η κατανάλωση του καφέ 2-3 ημέρες μετά το καβούρδισμα.