Το καλάθι σου0
Το καλάθι σου
0
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΣΟΥ Με άλλα 35,00 θα έχεις δωρεάν μεταφορικά!

Tηλεφωνικές παραγγελίες: +30 2103218428

Η ιστορια του καφεκοπτειου Ριζοπουλου

Η ιστορία της ενασχόλησης της οικογένειας Ριζόπουλου με τον καφέ τοποθετείται στις αρχές του εικοστού αιώνα, και συγκεκριμένα στο μακρινό 1901.

Εκείνη την περίοδο ο παππούς Ριζόπουλος εγκαταλείπει την Αιγιάλεια και εγκαθίσταται στην Αθήνα, όπου και τριγυρνά στα στενά, τις πλατείες και τις αγορές της πόλης με το ποδήλατό του και αλέθει κόκκους καφέ με έναν μικρό χειροκίνητο μύλο για τους περαστικούς και τους θαμώνες των παραδοσιακών καφενείων της εποχής.

Η αναζήτηση της ποιότητας και η παραδοσιακή παρασκευή του ελληνικού καφέ (στη χόβολη) στην εποχή εκείνη ήταν τα κύρια κριτήρια επιλογής για τους πελάτες μας. Ο αφοσιωμένος στον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του ελληνικού καφέ μας,  παππούς Ριζόπουλος, κέρδισε την αγάπη και την εκτίμηση των πελατών μας και αυτό οδήγησε στην ανάπτυξη της επιχείρησής μας.

Ο παππους Χαραλαμπος

Με την πάροδο του χρόνου, η επιχείρηση μεγάλωσε και πέρασε στα χέρια του αδερφού του, Χαράλαμπου Ριζόπουλου.

Ο παππούς Χαράλαμπος συνέχισε την παράδοση της οικογένειας και ανέλαβε τον έλεγχο της επιχείρησης, επεκτείνοντας την σε νέα μέρη της πόλης.

Με την αγάπη και τη φροντίδα που έδειχνε για το επάγγελμά του έφερε νέα καινοτομία στην εταιρεία, όπως την παρασκευή καινούργιων καφέδων (γαλλικό και εσπρέσσο) και την εισαγωγή τους στην ελληνική αγορά.

Μερικά χρόνια μετά την ανάληψη των δραστηριοτήτων, η επιχείρηση επεκτάθηκε σε περισσότερες περιοχές της Αθήνας και στην επαρχία.

Η επεκταση της επιχειρησης και του εμποριου καφε της οικογενειας Ριζοπουλου

Ο παππούς Χαράλαμπος ένιωθε την ανάγκη να διατηρήσει την παράδοση της οικογένειας στην παρασκευή ποιοτικού καφέ, και έτσι η επιχείρησή του έγινε γνωστή για το εξαιρετικό προϊόν της.  Με τον χρόνο, η οικογένεια Ριζόπουλου κατάφερε να καθιερωθεί στον χώρο του καφέ, και το εμπόριο τους έφτασε ακόμα και στο εξωτερικό.

Η εξέλιξη της επιχείρησης και το νέο κατάστημα στην οδό Στρέιτ 1 το 1958, έδωσε τη δυνατότητα στην επιχείρηση να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο και να επεκταθεί στο χονδρικό εμπόριο. Αυτό οδήγησε σε σημαντική αύξηση της διείσδυσης του καφέ «Ριζόπουλου» στην αγορά, αρχικά στην Αθήνα και στη συνέχεια σε όλη την Ελλάδα.

Η παραδοσιακή παρασκευή του ελληνικού καφέ και το ποιοτικό χαρμάνι του έκαναν τους πελάτες να επιλέγουν τον καφέ της οικογένειας Ριζόπουλου και να τον αγαπούν για τη γεύση και την ποιότητα του. Έτσι, η επιχείρηση εξακολούθησε να αναπτύσσεται και να αποτελεί σήμερα την αρχαιότερη ελληνική οικογενειακή επιχείρηση καφέ στην Αθήνα!

Παρον και μελλον

Σήμερα η παράδοση της οικογένειας Ριζόπουλου στην τέχνη του καφέ συνεχίζεται επάξια από τους εγγονούς του Χαράλαμπου Ριζόπουλου. Η παραδοσιακή συνταγή του ελληνικού καφέ του παππού Χαράλαμπου, που χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα στο καφεκοπτείο μας, προέρχεται από εκείνες τις παλιές εποχές, όταν ο καλός, παραδοσιακός διπλός ελληνικός καφές παρασκευαζόταν στη χόβολη και απελευθέρωνε το πλούσιο άρωμα και την ιδιαίτερη υφή του.

Το παραδοσιακό μας χαρμάνι είναι το απόσταγμα της εμπειρίας και της παράδοσης τριών γενεών και φέρνει στο φλιτζάνι σας τη μοναδική γεύση και το πλούσιο άρωμα που απολαμβάνετε εδώ και πάνω από έναν αιώνα.

Ο καφές μας εξακολουθεί να παρασκευάζεται από μια επιχείρηση η οποία παραμένει οικογενειακή και δεν ξεχνά πώς φτιάχνεται ο παραδοσιακός καφές, με ουσιαστική, προσωπική σχέση και ενδιαφέρον για τους πελάτες της, τόσο στην Αθήνα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Το καλάθι σου0
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι!
Συνέχεια Αγορών
0