Βιολογικό τσάι του βουνού Φθιώτιδας
Price range: €3,00 through €6,00 περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.
Βιολογικό τσάι του βουνού. Παράγεται στην Ελάτεια Φθιώτιδας.
Βιολογικό τσάι του βουνού από την Φθιώτιδα
Το Βιολογικό τσάι του βουνού Φθιώτιδας είναι ένα ρόφημα που αποτυπώνει την αυθεντική γεύση της ελληνικής φύσης. Προερχόμενο από βουνά της Φθιώτιδας, καλλιεργείται με σεβασμό προς το περιβάλλον, ακολουθώντας βιολογικές πρακτικές που διασφαλίζουν την αγνότητα και την ποιότητά του. Με το διακριτικό του άρωμα και τη φυσική, γήινη γεύση του, το τσάι του βουνού είναι μια ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μια αυθεντική, παραδοσιακή εμπειρία ροφήματος. Κάθε φλιτζάνι κρύβει μέσα του τη γοητεία της ελληνικής υπαίθρου, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης.
Ας το γνωρίσουμε καλύτερα
Στην Ελλάδα υπάρχουν σχεδόν εκατό διαφορετικά είδη και υποείδη τσαγιού του βουνού, με πέντε από αυτά να ξεχωρίζουν ιδιαίτερα. Το τσάι του βουνού είναι ένα φυτό που συναντάται κυρίως στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, όμως, σε παγκόσμιο επίπεδο, μπορείς να βρεις πάνω από 100 διαφορετικές ποικιλίες.
Το ελληνικό τσάι του βουνού ευδοκιμεί φυσικά σε βραχώδεις περιοχές με μεγάλα υψόμετρα, όπου το ιδιαίτερο μικροκλίμα και οι ακραίες κλιματολογικές συνθήκες συμβάλλουν στην ανάπτυξη ανθεκτικών μηχανισμών από τα φυτά. Στην Ελλάδα, το μεσογειακό κλίμα χαρακτηρίζεται από δύο απαιτητικές εποχές: οι χειμώνες με παγετό και τα καλοκαίρια με υψηλές θερμοκρασίες και ξηρασία. Αυτές οι δύσκολες συνθήκες έχουν ως αποτέλεσμα το τσάι του βουνού να αναπτύσσει ισχυρά ενεργά συστατικά, τα οποία του χαρίζουν τις μοναδικές του ιδιότητες και τη χαρακτηριστική του γεύση.
Το ελληνικό τσάι του βουνού ανήκει συνήθως στο γένος Σιδερίτης και είναι γνωστό για τα αρωματικά του χαρακτηριστικά. Πρόκειται για πολυετή φυτά με ξυλώδη ή ημιξυλώδη δομή και κίτρινα άνθη, που καλλιεργούνται για την παραγωγή ροφημάτων με ιδιαίτερο άρωμα και γεύση. Αυτός ο επαναστατικός φυσικός τρόπος ανάπτυξης προσφέρει ένα αρωματικό και πλούσιο σε γεύση ρόφημα, το οποίο συνδέεται άμεσα με το μεσογειακό τοπίο και την ελληνική φύση.
Μοναδικό τσάι από αρχαιοτάτων χρόνων
Ο πρώτος που μελέτησε και κατέγραψε το γένος Σιδερίτη ήταν ο Carl Linnaeus, πατέρας της σύγχρονης ταξινόμησης των φυτών, παρόλο που το τσάι του βουνού ήταν γνωστό και χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα. Ο Διοσκουρίδης, διάσημος γιατρός και βοτανολόγος του 1ου αιώνα μΧ. αναφέρεται σε τρεις διαφορετικές ποικιλίες του φυτού στο έργο του «De Materia Medica», ένα από τα πρώτα κείμενα που καταγράφουν φαρμακευτικά βότανα. Υπάρχουν διάφορες θεωρίες για την προέλευση του ονόματος Σιδερίτης, το οποίο στα ελληνικά σημαίνει «σιδηρόχορτο».
Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι το φυτό ονομάστηκε έτσι για τις ιαματικές του ιδιότητες, καθώς ήταν γνωστό ότι επουλώνει τραύματα που προκλήθηκαν από σιδερένια όπλα στις μάχες της αρχαιότητας.
Μια άλλη εκδοχή υποστηρίζει πως η ονομασία του συνδέεται με την υψηλή περιεκτικότητά του σε σίδηρο (Fe), αν και η πρώτη θεωρία είναι η επικρατέστερη λόγω της ιστορικής του χρήσης. Αυτό το ιστορικό και πολιτιστικό υπόβαθρο τονίζει τη βαθιά σχέση του τσαγιού του βουνού με την ελληνική παράδοση και την ιατρική βοτανολογία, παραμένοντας διαχρονικά ένα σημαντικό φυσικό ρόφημα.
Λουλουδένια γεύση από τα βουνά της Φθιώτιδας
Το βιολογικό τσάι του βουνού Φθιώτιδας είναι ένα παραδοσιακό ρόφημα με μοναδικό χαρακτήρα, που συνδυάζει τόνωση και απόλαυση χωρίς την προσθήκη καφεΐνης. Με το φυσικό άρωμα λουλουδιών και τη γλυκιά, γήινη γεύση του, αποτελεί μια γεμάτη εμπειρία για τις αισθήσεις. Αυτό το εξαιρετικό ρόφημα προέρχεται από προσεκτικά επιλεγμένα λουλούδια του βουνού, τα οποία συλλέγονται στο χέρι από τις κορυφές της Φθιώτιδας και φτάνουν ανέπαφα στο φλιτζάνι σου.
Η Φθιώτιδα διαθέτει κλίμα που χαρακτηρίζεται από ήπιους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια, με αρκετή υγρασία που βοηθά την ανάπτυξη των φυτών. Οι ημιορεινές περιοχές της Φθιώτιδας, είναι ιδανικές για την καλλιέργεια του τσαγιού του βουνού, λόγω των υψομέτρων και των φυσικών συνθηκών έτσι έχει τη δυνατότητα να παράγει υψηλής ποιότητας βιολογικό τσάι, που μπορεί να απευθυνθεί τόσο σε τοπικές αγορές όσο και σε εξαγωγές. Η ελάχιστη επεξεργασία του διατηρεί τα φυσικά αρώματα και μοναδικά συστατικά του, προσφέροντάς ένα ρόφημα αγνό και αυθεντικό.
Ως προϊόν φιλικό προς το περιβάλλον, επιστρέφει στη φύση με έναν βιώσιμο τρόπο. Μετά τη χρήση του, αποσυντίθεται χωρίς να χρειάζεται ειδική διαχείριση, αφήνοντας σχεδόν μηδενικό αποτύπωμα. Από τη φύση στο φλιτζάνι σας και πάλι πίσω, είναι η ιδανική επιλογή για να απολαύσετε ενέργεια και ευεξία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ ταυτόχρονα αναζωογονεί τις αισθήσεις σας με κάθε γουλιά.
Για να απολαύσεις το τέλειο φλιτζάνι τσάι του βουνού, ακολούθησε αυτές τις απλές οδηγίες και συμβουλές. Μπορεί να συνδυαστεί με μέλι ξύλο κανέλας, πορτοκάλι ή λεμόνι και μπορεί να παρασκευαστεί ζεστό ή κρύο.
Επιλογή και προετοιμασία των φυτών: Επίλεξε βιολογικό τσάι του βουνού, είτε σε ξερά κλαδάκια με άνθη είτε σε σπασμένη μορφή. Προτίμησε φυτά που έχουν αποξηραθεί φυσικά, για να διατηρούν το άρωμά τους, όπως το βιολογικό τσάι του βουνού από τη Φθιώτιδα. Αν χρησιμοποιείς ολόκληρα κλαδάκια, μπορείς να τα σπάσεις ελαφρώς με τα χέρια σου για να απελευθερωθούν τα αρώματα.
Η αναλογία: Για κάθε φλιτζάνι (250ml) νερό, χρησιμοποίησε περίπου 1-2 κλαδάκια ή 1 κουταλιά της σούπας σπασμένο τσάι. Η ποσότητα μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με το πόσο δυνατό ή ήπιο θέλεις το τσάι σου.
Βράσιμο του νερού: Ζέστανε φρέσκο, φιλτραρισμένο νερό σε μια κατσαρόλα. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμήλωσε τη φωτιά. Απόφυγε να βράσεις υπερβολικά το νερό, καθώς μπορεί να αλλοιωθεί η γεύση του τσαγιού.
Χρόνος έγχυσης: Πρόσθεσε το τσάι του βουνού στο ζεστό νερό (αφού το απομακρύνεις από τη φωτιά) και άφησέ το να εκχυλιστεί για 5-7 λεπτά. Αυτός ο χρόνος είναι ιδανικός για να αναδειχθεί η φυσική γεύση και τα αρώματα του φυτού χωρίς να γίνει πικρό. Για πιο έντονη γεύση, μπορείς να το αφήσεις να βράσει ελαφρά για 1-2 λεπτά πριν το αφήσεις να “καθίσει".
Σούρωμα και σερβίρισμα: Σούρωσε το τσάι για να απομακρύνεις τα φυτά και σερβίρισέ το ζεστό. Για πιο αυθεντική εμπειρία, μπορείς να το σερβίρεις σε πήλινο ή γυάλινο φλιτζάνι. Αν θέλεις, πρόσθεσε λίγο μέλι ή σταγόνες λεμονιού για επιπλέον γεύση.
Αποθήκευση τσαγιού: Κράτησε τα αποξηραμένα φυτά σε αεροστεγή δοχεία, μακριά από υγρασία και άμεσο ηλιακό φως, για να διατηρήσεις τα αρώματά τους.
Ακολουθώντας αυτές τις απλές οδηγίες, μπορείς να απολαμβάνεις κάθε φορά ένα φλιτζάνι αυθεντικό τσάι του βουνού που θα σε ταξιδεύει στη γεύση και τα αρώματα της ελληνικής φύσης!
Μπακλαβαδάκι Γιαννιώτικο με κανταΐφι
Αυθεντικό χειροποίητο γιαννιώτικο μπακλαβαδάκι με καταΐφι σε ατομική συσκευασία.
- Το κάθε μπακλαβαδάκι ζυγίζει περίπου 42gr
- Σε 1kg θα βρεις περίπου 24 μπακλαβαδάκια
Το κάθε κομμάτι έχει διαστάσεις Μ x Π x Y: 95mm x 35mm x 25mm
- Νηστίσιμο
- Vegan
Το γιαννιώτικο μπακλαβαδάκι με κανταΐφι είναι ο πιο γλυκός συνδυασμός μπακλαβά και κανταϊφιού! Σε αυτό το άκρως απολαυστικό γλυκό, το λεπτό τραγανό φύλλο του μπακλαβά τυλίγει μέσα του το ζουμερό σιροπιαστό κανταΐφι και στο κέντρο του πρωταγωνιστούν τα αμύγδαλα και τα καρύδια που ξεχειλίζουν αρώματα κανέλας και γαρύφαλλου, ολοκληρώνοντας αυτό το εξαιρετικό γλυκό με μοναδικό τρόπο. Τα γιαννιώτικο μπακλαβαδάκι θα το βρεις σε ατομική αεροστεγή συσκευασία.
Καρύδα κέρασμα
Γλύκισμα ινδικής καρύδας με κερασάκι μαρασκίνο.
- Κάθε καρύδα ζυγίζει περίπου 42gr
- Σε 1kg θα βρεις περίπου 24 καρύδες
Αυτό το ονειρεμένο γλυκάκι των παιδικών μας χρόνων ξυπνάει αναμνήσεις μόλις το γευτείς. Η υπέροχη και τόσο ιδιαίτερη γεύση του, σε συνδυασμό με την αφράτη κρεμώδη υφή του, το εξωτικό άρωμά του και φυσικά το τραγανό κερασάκι μαρασκίνο, σε ταξιδεύει γευστικά σε κάθε μπουκιά. Θα το βρεις σε ατομική συσκευασία.
| Βάρος | 30γρ, 75γρ |
|---|
Στοιχεία Προμηθευτή: Ευστάθιος Σταμοβλάσης Ελάτεια Φθιώτιδας 35004 Tηλ.-Fax: 22340 32254 email: [email protected]
Οδηγίες συντήρησης και αποθήκευσης
Για να διασφαλίσετε τη μέγιστη διάρκεια ζωής και την ποιότητα των προϊόντων, είναι σημαντικό να τα αποθηκεύετε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα τους. Συνίσταται η αποθήκευσή τους σε δροσερό και ξηρό μέρος, μακριά από άμεσο ηλιακό φως, το οποίο μπορεί να αλλοιώσει τα συστατικά και να υποβαθμίσει τη συσκευασία τους. Η σωστή αποθήκευση προστατεύει την ακεραιότητα του προϊόντος και διατηρεί την απόδοσή του αναλλοίωτη.






