Στιγμιαίος καφές
€38,00/kg περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.
Στιγμιαίος καφές Ισπανίας σε σκόνη.
- Ένταση: μέτρια
- Καβούρδισμα: μέτριο προς σκούρο
- Γεύση: ισορροπημένα δυνατή
- Άρωμα: διακριτικό με λεπτή υφή
- Επίγευση: δυνατή με ήπια οξύτητα
- Προέλευση: Ισπανία
- Κωδικός: 10018.1
- Κατηγορία: ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ ΚΑΦΕΣ
- Brand: ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΦΕΣ 1901
Μια ιστορία γεμάτη στιγμές απόλαυσης
Εσύ ξέρεις την ιστορία του αγαπημένου σου καφέ; Ανακάλυψε την πλούσια και συναρπαστική ιστορία του στιγμιαίου καφέ, που ξεκινά από τα τέλη του 19ου αιώνα! Όλα ξεκίνησαν το 1890, όταν ο Νεοζηλανδός David Strang εφηύρε μια μέθοδο αφυδάτωσης του καφέ, ανοίγοντας το δρόμο για την παγκόσμια διάδοση του στιγμιαίου καφέ. Αν και πολλοί πιστεύουν ότι ο Ιάπωνας επιστήμονας Satori Kato ανακάλυψε τον στιγμιαίο καφέ το 1901, η συμβολή του Strang προηγείται.
Από την δεκαετία του 1930, ο στιγμιαίος καφές είχε ήδη δύο ποικιλίες, τον κανονικό και το ντεκαφεϊνέ, με τον τελευταίο να θεωρείται ιδιαίτερα πρωτοποριακός. Η εξέλιξη συνεχίστηκε το 1965 με την ανάπτυξη της μεθόδου “ψυχρού στεγνώματος", που βελτίωσε την ποιότητα και τη δημοφιλία του στιγμιαίου καφέ. Μέχρι τη δεκαετία του 1980, υπήρχαν πάνω από 100 διαφορετικές γεύσεις!
Σήμερα, ο στιγμιαίος καφές αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας πολλών ανθρώπων. Από τον κλασικό ζεστό “νες" μέχρι τον δροσιστικό φραπέ, συνεχίζει να προσφέρει ευκολία, απόλαυση και τόνωση σε όλους τους λάτρεις του καφέ.
Η ελληνική πατέντα που κατέκτησε τον κόσμο!
Την ανακάλυψη της κρύας εκδοχής του στιγμιαίου καφέ την οφείλουμε στον Δημήτρη Βακόνδιο, υπάλληλο της εταιρείας Nestlé. Η δημιουργία του φραπέ έγινε τυχαία στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 1957. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο Βακόνδιος, θέλοντας να φτιάξει έναν στιγμιαίο καφέ αλλά μην έχοντας ζεστό νερό, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει κρύο νερό, ζάχαρη και να χτυπήσει το μείγμα σε ένα σέικερ. Το αποτέλεσμα ήταν ένας δροσιστικός και αφρώδης κρύος καφές, ο οποίος έγινε γρήγορα δημοφιλής στην Ελλάδα και καθιερώθηκε ως το αγαπημένο καλοκαιρινό ρόφημα των Ελλήνων. Αυτή η απλή και ευφάνταστη ιδέα γέννησε τον φραπέ, που παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα καφέ.
Πως παράγεται όμως ο στιγμιαίος καφές;
Ο μύθος ότι ο στιγμιαίος καφές είναι κατώτερης ποιότητας καταρρίπτεται από την διαδικασία παρασκευής του αφού πρόκειται για ένα προϊόν που παράγεται 100% φυσικά. Η διαδικασία ξεκινά επιλέγοντας την ποικιλία των κόκκων καφέ. Ο στιγμιαίος καφές μπορεί να παραχθεί από ποικιλίες Robusta ή Arabica, προσφέροντας μια ήπια-λιγότερο πικρή γεύση ή μια πιο έντονη-μεστή γεύση, αντίστοιχα. Οι καρποί του καφεόδεντρου συλλέγονται και αποφλοιώνονται για να αποκαλυφθούν οι πολύτιμοι πράσινοι κόκκοι, οι οποίοι επιλέγονται προσεκτικά για να εξασφαλιστεί το πλούσιο άρωμα και η μεστή γεύση του καφέ. Οι κόκκοι καβουρδίζονται σε ειδικές θερμοκρασίες μέχρι να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα και στη συνέχεια αλέθονται σε μια ομοιόμορφη σκόνη.
Η καρδιά της παραγωγής του στιγμιαίου καφέ είναι το διαδοχικό φιλτράρισμα, κατά το οποίο η σκόνη του καφέ περνάει από ειδικά φίλτρα για να αφαιρεθεί το κατακάθι. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να επιτευχθεί η απόλυτη καθαρότητα, καθιστώντας τον στιγμιαίο καφέ ένα από τα πιο προσεγμένα και καθαρά προϊόντα καφέ. Το τελευταίο βήμα είναι η αφυδάτωση, όπου η σκόνη καφέ μετατρέπεται σε στιγμιαίο καφέ έτοιμο να φτάσει στα σπίτια μας.
Γιατί να τον επιλέξεις;
Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να επιλέξεις να απολαύσεις έναν στιγμιαίο καφέ ζεστό ή κρύο, σκέτο, γλυκό ή με γάλα όπως και αν τον προτιμάς.
Ευκολία και ταχύτητα: Ο στιγμιαίος καφές είναι πολύ εύκολος και γρήγορος στην παρασκευή του. Αρκεί να προσθέσεις ζεστό ή κρύο νερό και είσαι έτοιμος να τον απολαύσεις, χωρίς την ανάγκη για ειδικό εξοπλισμό.
Εύκολη αποθήκευση και μεγάλη διάρκεια ζωής: Ο στιγμιαίος καφές έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και αποθηκεύεται εύκολα, χωρίς να χάνει τη φρεσκάδα και την ποιότητά του.
Οικονομία: Συχνά, ο στιγμιαίος καφές είναι πιο οικονομικός σε σύγκριση με άλλους τύπους καφέ, καθώς δεν απαιτεί ακριβό εξοπλισμό ή διαδικασία παρασκευής.
Σταθερή γεύση και ποιότητα: Κάθε φλιτζάνι στιγμιαίου καφέ προσφέρει μια σταθερή γεύση και ποιότητα, καθώς η διαδικασία παραγωγής του εξασφαλίζει ομοιομορφία.
Πολλαπλοί τρόποι κατανάλωσης: Μπορείς να απολαύσεις τον στιγμιαίο καφέ ζεστό, κρύο (φραπέ), με γάλα, ή ακόμα και σε συνδυασμό με γλυκά και επιδόρπια.
GOOD TO KNOW
- Οι καφέδες μας καβουρδίζονται και αλέθονται καθημερινά, για να τους απολαμβάνεις πάντα φρέσκους!
- Συσκευάζονται σε αεροστεγώς κλεισμένες συσκευασίες για να διατηρείται αμείωτο το άρωμα και η πλούσια γεύση τους.
- Μετά το άνοιγμα αποθήκευσέ τον σε ένα στεγανό βάζο αποφεύγοντας μέρη με υγρασία (όπως το ψυγείο).
Μπακλαβαδάκι Γιαννιώτικο με σοκολάτα
Αυθεντικό χειροποίητο γιαννιώτικο μπακλαβαδάκι με σοκολάτα σε ατομική συσκευασία.
- Το κάθε μπακλαβαδάκι ζυγίζει περίπου 42gr
- Σε 1kg θα βρεις περίπου 24 μπακλαβαδάκια
Το κάθε κομμάτι έχει διαστάσεις Μ x Π x Y: 95mm x 35mm x 25mm
- Νηστίσιμο
- Vegan
Το γιαννιώτικο μπακλαβαδάκι με σοκολάτα υγείας είναι η πιο λαχταριστή εκδοχή του παραδοσιακού μπακλαβά. Το λεπτό και τραγανό φύλλο αγκαλιάζει αρμονικά τη σοκολάτα και τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και καρύδια, ενώ τα αρώματα της κανέλας και του γαρύφαλλου σε πλημμυρίζουν με την πρώτη δοκιμή. Είναι νηστίσιμο και ιδανική επιλογή για vegan. Θα το βρεις σε ατομική συσκευασία.
Λουκούμια Σύρου μπουκιές ανάμεικτες τριαντάφυλλο, μαστίχα & περγαμόντο
Ανακαλύψτε τα αυθεντικά λουκούμια Σύρου χωρίς αμύγδαλο σε τρεις μοναδικές γεύσεις: τριαντάφυλλο, μαστίχα & περγαμόντο. Το τέλειο συνοδευτικό για τον ελληνικό σας καφέ!
- Κάθε λουκουμάκι ζυγίζει περίπου 12-15gr
- Σε 1kg θα βρεις περίπου 70-80 λουκουμάκια
- Γεύση: Τριαντάφυλλο, Μαστίχα, Περγαμόντο
Τα αυθεντικά λουκουμάκια Σύρου είναι ολόφρεσκα, μαλακά και αρωματικά. Κάθε ένα σε κερδίζει με το μοναδικό άρωμα και την ντελικάτη γεύση του. Το ευωδιαστό τριαντάφυλλο συναντά τη γλυκιά μαστίχα και το δροσερό περγαμόντο, δημιουργώντας έναν τέλειο συνδυασμό γεύσεων, που θα σε ταξιδέψει στην καρδιά της Σύρου. Είναι νηστίσιμα και θα τα βρεις πακεταρισμένα σε σακουλάκι αλουμινίου με αεροστεγές κλείσιμο για να διατηρούν όλη τη φρεσκάδα και τη γεύση τους.
| Βάρος | 250γρ, 500γρ, 1000γρ |
|---|---|
| Άρωμα | διακριτικό με λεπτή υφή |
| Ένταση | μέτρια |
| Γεύση | ισορροπημένα δυνατή |
| Επίγευση | δυνατή με ήπια οξύτητα |
| Προέλευση | Ισπανία |
| Καβούρδισμα | μέτριο προς σκούρο |
Οδηγίες συντήρησης και αποθήκευσης
Για να διασφαλίσετε τη μέγιστη διάρκεια ζωής και την ποιότητα των προϊόντων, είναι σημαντικό να τα αποθηκεύετε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα τους. Συνίσταται η αποθήκευσή τους σε δροσερό και ξηρό μέρος, μακριά από άμεσο ηλιακό φως, το οποίο μπορεί να αλλοιώσει τα συστατικά και να υποβαθμίσει τη συσκευασία τους. Η σωστή αποθήκευση προστατεύει την ακεραιότητα του προϊόντος και διατηρεί την απόδοσή του αναλλοίωτη.



