Γιατί μερικές φορές ο espresso έχει γεύση καμένου;

Η γεύση καμένου στον espresso μπορεί να προκληθεί από υπερβολικό καβούρδισμα των κόκκων, υψηλή θερμοκρασία κατά την εκχύλιση ή υπερβολική εκχύλιση λόγω πολύ λεπτής άλεσης. Επιπλέον, η κακή συντήρηση της μηχανής espresso, όπως η παρουσία υπολειμμάτων παλιού καφέ, μπορεί να επηρεάσει τη γεύση. Για να αποφύγετε αυτή τη γεύση, χρησιμοποιείτε κόκκους μέτριου καβουρδίσματος, ελέγχετε τη θερμοκρασία εκχύλισης (90-96°C), μετράτε σωστά τη δόση καφέ και διατηρείτε τη μηχανή καθαρή.