Γιατί ο καφές φίλτρου ονομάζεται και γαλλικός;

Ο καφές φίλτρου ονομάζεται συχνά και «γαλλικός» λόγω της μεθόδου παρασκευής του με τη χρήση της γαλλικής καφετιέρας (French Press ή cafetiere). Η μέθοδος αυτή εισήχθη στη Γαλλία τον 19ο αιώνα και διαδόθηκε διεθνώς, συνδέοντας τον καφέ φίλτρου με τη γαλλική κουλτούρα. Η γαλλική καφετιέρα επιτρέπει την εκχύλιση του καφέ χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες, διατηρώντας τις γλυκές και φρουτώδεις νότες και καθιστώντας τον λιγότερο πικρό από άλλες μεθόδους παρασκευής.