Τι είναι το Arabusta στον καφέ;
Το Arabusta είναι ένα υβρίδιο καφεόδεντρου που προκύπτει από τη διασταύρωση των ειδών Arabica και Robusta. Αυτό το υβρίδιο είναι σχετικά σπάνιο καθώς τα δύο είδη δεν είναι πλήρως συμβατά για φυσική υβριδοποίηση. Το Arabusta αναπτύχθηκε για να συνδυάσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά και των δύο ειδών, προσφέροντας ανθεκτικότητα και βελτιωμένες γεύσεις, και χρησιμοποιείται κυρίως σε εμπορικές καλλιέργειες που απαιτούν πιο ανθεκτικούς καφέδες σε δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες.