Τι είναι το cafestol στον καφέ;
Το cafestol είναι ένα λιπίδιο που βρίσκεται στους κόκκους και στον παρασκευασμένο καφέ. Οι συγκεντρώσεις του είναι υψηλότερες σε μη φιλτραρισμένους καφέδες, όπως ο καφές French press, ο τουρκικός ή ελληνικός καφές, ενώ είναι πολύ χαμηλές στους φιλτραρισμένους καφέδες, όπως ο καφές drip brewed. Το cafestol έχει επιπτώσεις στην υγεία, καθώς μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, γι’ αυτό και οι καφέδες με χαμηλή περιεκτικότητα σε cafestol θεωρούνται πιο υγιεινοί.