Τι είναι το «πρώτο κρακ» και το «δεύτερο κρακ» στο καβούρδισμα του καφέ;

Κατά το καβούρδισμα του καφέ, το «πρώτο κρακ» είναι ο ήχος που ακούγεται όταν οι κόκκοι αρχίζουν να διασπώνται και να απελευθερώνουν αρώματα, σηματοδοτώντας την αρχή του καβουρδίσματος. Το «δεύτερο κρακ» ακολουθεί όταν οι κόκκοι περνούν σε πιο υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργώντας ένα πιο σκούρο και καραμελωμένο προφίλ γεύσης. Αυτές οι φάσεις καθορίζουν το τελικό γευστικό προφίλ του καφέ.