Λουκούμια Σύρου μπουκιές
€3,80 – €6,90 περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.
Παραδοσιακά λουκούμια Σύρου Λειβαδάρας σε μπουκιές.
Λουκουμάκια που σε παρα-Σύρο-υν με τη γεύση τους!
Στην αρχόντισσα των Κυκλάδων γεννήθηκε το καλύτερο λουκούμι που θα μπορούσες να γευτείς στη ζωή σου. Δεν γίνεται να επισκεφτείς τη Σύρο και να μην δοκιμάσεις αυτό το παραδοσιακό γλύκισμα. Ακόμη και αν δεν είσαι λάτρης του είδους, μια δοκιμή θα σε πείσει. Τα παραδοσιακά λουκούμια Σύρου Λειβαδάρας, σε μπουκιές και διάφορες γεύσεις, είναι η ιδανική επιλογή για αυτή την γευστική εμπειρία!
Γλυκιά διαδρομή γεμάτη τέχνη και παράδοση ⛵
Πώς ξεκίνησε όμως αυτή η τέχνη στο νησί της Σύρου; Την αυθεντική τεχνική την έφεραν στο νησί Χιώτες και Ψαριανοί πρόσφυγες όταν καταστράφηκαν τα νησιά τους. Η πρώτη καζανιά έγινε το 1832 στο λιμάνι της Ερμούπολης και από τότε ξεκίνησε μια μακρά και επιτυχημένη παράδοση στην παραγωγή λουκουμιών, με την ίδρυση πολλών λουκουμοποιείων. Το Συριανό λουκούμι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα γλυκίσματα, και δικαίως ανήκει επίσημα πλέον στο Eθνικό Eυρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας μας!
Όμως ποιο είναι το συστατικό που το κάνει τόσο ξεχωριστό; 💦
Γιατί λοιπόν το αυτό το λουκουμάκι διαφέρει από τα άλλα; Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι η ιδιαίτερη γεύση του οφείλεται στο νερό. Η Σύρος είναι ένα νησί που διαθέτει ελάχιστες πηγές υφάλμυρου νερού. Αυτό το μοναδικό νερό που χρησιμοποιούν οι λουκουμοποιοί προσδίδει στα Συριανά λουκούμια την χαρακτηριστική τους γεύση! Φυσικά, πολύ σημαντικό ρόλο στην ποιότητα του τελικού προϊόντος έχει και η πίστη στην παραδοσιακή τεχνική της παρασκευής του.
Έλα να ανακαλύψουμε όλα τα μυστικά του Συριανού λουκουμιού 😉
Το Συριανό λουκούμι είναι το πιο φημισμένο γλυκό της Σύρου, γνωστό για τη μοναδική του γεύση και ποιότητα. Βασικά συστατικά του είναι το νερό, η ζάχαρη, το άμυλο και φυσικά τα αρώματα που προσδίδουν σε κάθε μπουκιά ένα ξεχωριστό χαρακτήρα. Κάθε κουτί με λουκούμια κουβαλά την ιστορία και την αγάπη των ανθρώπων που το παρασκευάζουν.
Η διαδικασία παρασκευής απαιτεί μεράκι και τεχνική. Πάμε να δούμε αυτή την μοναδική τεχνική βήμα-βήμα. Το μείγμα βράζει σε μπακιρένια καζάνια τοποθετημένα σε χτιστά τζάκια με πυρότουβλα και ανακατεύεται συνεχώς μέχρι να μεταφερθεί σε αλευρωμένες λαμαρίνες. Αφού κρυώσει, κόβεται πάνω σε ελαφριά ζάχαρη άχνη, ξεσκονίζεται, και εν τέλει συσκευάζεται και σφραγίζεται προσεκτικά σε χαρτόκουτα που διατηρούν τη φρεσκάδα και την υφή του. Το μυστικό της επιτυχίας του Συριανού λουκουμιού βρίσκεται στη σωστή αναλογία των συστατικών και στον αργό, προσεκτικό βρασμό τους.
Τα αρώματα και οι γεύσεις του Συριανού λουκουμιού ποικίλουν, από τις κλασικές νότες τριαντάφυλλου και μαστίχας έως τις πιο σύγχρονες εκδοχές με φρούτα και σοκολάτα. Τα λουκούμια από τον Λειβαδάρα ξεχωρίζουν για τη μοναδική τους γεύση και την μεγάλη ποικιλία, προσφέροντας μια απολαυστική εμπειρία σε κάθε μπουκιά.
Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Συριανό λουκούμι ξεχωριστό είναι η μαλακή και μαστιχωτή υφή του, με απαλή άχνη ζάχαρη στην επιφάνειά του. Αυτή η υφή, σε συνδυασμό με τις μοναδικές γεύσεις, προσφέρει σε κάθε μπουκιά μια μικρή έκρηξη απόλαυσης. Οι τοπικοί παραγωγοί διατηρούν την παραδοσιακή τεχνική αλλά παράλληλα προσθέτουν νέες γεύσεις και ιδέες που θα σε εκπλήξουν.
Έλα να τα δοκιμάσεις και να ανακαλύψεις την αυθεντική γεύση της Σύρου!
Οικογένεια Λειβαδάρα 100 χρόνια πίστης και αφοσίωσης στην παράδοση 🧡
Στην Ερμούπολη λειτουργούν αρκετά λουκουμοποιεία, με διασημότερο αυτό της οικογένειας Λειβαδάρα, το οποίο πρόσφατα γιόρτασε τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του, το 1923 από τον πρόσφυγα Αντώνη Λειβαδάρα. Ο κ. Αντώνης Λειβαδάρας, πιστός στην παραδοσιακή τεχνοτροπία και χρησιμοποιώντας τα αγνότερα υλικά, πειραματίστηκε με νέες συνθέσεις και γεύσεις, ενισχύοντας τη φήμη του τόσο στην τοπική όσο και στην εθνική αγορά. Η ποιότητα των προϊόντων του αναγνωρίστηκε με την κατάκτηση του “Χρυσού Βραβείου” στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και με δεύτερο “Χρυσό Βραβείο” στην Πρώτη Παγκυκλαδική Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων το 1936, επιβεβαιώνοντας την αξιοπιστία και την υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους.
Τότε, τα πάντα ήταν χειροποίητα. Από τα κουτιά για τα λουκούμια έως και τα ξύλινα κασάκια, ο Αντώνης Λειβαδάρας και οι υπάλληλοι του τοποθετούσαν τα χύμα λουκούμια, συνήθως σε συσκευασίες των πέντε οκάδων. Όλα τα προϊόντα αποστέλλονταν στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, όπου τα «Λουκούμια Λειβαδάρα» είχαν αποκτήσει πολλούς φανατικούς φίλους.
Τις πρώτες δεκαετίες, πριν την εισαγωγή των μηχανημάτων στο εργαστήριο του κ. Αντώνη, η καθημερινή παραγωγή των λουκουμιών ήταν μια μικρή ιεροτελεστία, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι υπάλληλοι. Η παράδοση συνεχίστηκε από τους γιους του, Ανδρέα και Βαγγέλη, που ανέλαβαν την επιχείρηση με την ίδια αφοσίωση και φροντίδα.
Το 1984 ήταν χρονιά μεγάλων αλλαγών. Οι εγγονοί του ιδρυτή, Αντώνης και Βασίλης, ανέλαβαν τη διοίκηση και εισήγαγαν σύγχρονο εξοπλισμό, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και την εξαγωγική δραστηριότητα. Η εταιρία προσέθεσε νέες γεύσεις στο παραδοσιακό ρεπερτόριο, όπως σοκολάτα και αμύγδαλο, διατηρώντας παράλληλα την αυθεντική συνταγή των παππούδων για την παρασκευή των λουκουμιών της.
Παρά τις αλλαγές, ένα πράγμα παρέμεινε σταθερό: η παραδοσιακή συνταγή. Η επιχείρηση Λειβαδάρας συνεχίζει να τηρεί την παραδοσιακή συνταγή του παππού, χρησιμοποιώντας τα ίδια αγνά υλικά και σύγχρονα μηχανήματα για την παραγωγή των λουκουμιών, διασφαλίζοντας έτσι τη μοναδική γεύση και ποιότητα των συριανών λουκουμιών της.
Όλη η Σύρος κλεισμένη σε ένα πολυταξιδεμένο κουτάκι 💝
Η πιο αντιπροσωπευτική συσκευασία για να γευτεί κάνεις τις πλέον κλασικές γεύσεις των λουκουμιών Λειβαδάρα, όπως μαστίχα, περγαμόντο και τριαντάφυλλο είναι η συσκευασία μπουκιές Σύρου. Ένα μικρό ή μεγάλο κουτάκι κλείνει μέσα του όλη τη γλύκα και την απόλαυση που προσφέρουν αυτά τα λουκουμάκια. Κάθε μπουκιά θα σε εκπλήξει με το έντονο άρωμα,την ελαφριά γεύση και την μοναδική υφή της. Είναι νηστίσιμα και δεν περιέχουν συντηρητικά ή πρόσθετα. Θα τα βρεις σε συσκευασία των 400γρ και 800γρ. 🎀
Το Συριανό λουκούμι φυσικά και δεν είναι ένα γλυκό που απολαμβάνεται μόνο από τους ντόπιους και τους επισκέπτες της Σύρου αλλά έχει γίνει ένα δημοφιλές δώρο, που μεταφέρει την αίσθηση και την παράδοση του νησιού σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο και αποτελεί επίσης μια ευκαιρία να γνωρίσει κανείς την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Σύρου. Η συσκευασία των λουκουμιών Λειβαδάρα είναι ειδικά σχεδιασμένη για να εξασφαλίζει την απόλυτη φρεσκάδα και ασφάλεια κατά την αποστολή τους οπουδήποτε. Με αυτήν την ανθεκτική και προσεγμένη συσκευασία, μπορούμε να εγγυηθούμε ότι τα λουκούμια Λειβαδάρα θα φτάσουν σε εσένα οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι, διατηρώντας την άριστη ποιότητά τους. 🛒 📦
Έτσι λοιπόν, μπορείς είτε να τα προσφέρεις ως ένα ξεχωριστό δώρο 🎁 είτε να τα απολαύσεις συνδυάζοντας τα με άλλα γλυκά και ποτά και να δημιουργήσεις μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.
Δες παρακάτω μερικές ιδέες για υπέροχους συνδυασμούς.
- Καφές ☕: Σέρβιρε τα λουκούμια μαζί με έναν παραδοσιακό μερακλίδικο ελληνικό καφέ και ένα ποτήρι παγωμένο νερό.
- Παγωτό 🍨: Πρόσθεσε κομμάτια λουκουμιού πάνω σε μια μπάλα παγωτό βανίλια ή καραμέλα για μια γευστική αντίθεση.
- Μπισκότα 🍪: Φτιάχνοντας το κλασικό και αγαπημένο μπισκοτολούκουμο, μπισκοτάκι πάνω κάτω και στη μέση το λουκουμάκι σου.
- Σαμπάνια ή αφρώδης οίνος 🥂: Για πιο εκλεπτυσμένες περιστάσεις, σέρβιρε τα λουκούμια με ένα ποτήρι σαμπάνια ή αφρώδη οίνο.
- Γιαούρτι🥄: Συνόδευσε το γιαούρτι με μικρά κομμάτια λουκουμιού για ένα ελαφρύ και δροσερό επιδόρπιο.
Με αυτούς τους συνδυασμούς, αυτά τα μοναδικά λουκούμια μπορούν να γίνουν η κεντρική απόλαυση σε κάθε γεύμα ή εκδήλωση, προσφέροντας πάντα μια ξεχωριστή γεύση και αίσθηση.
Ελληνικός καφές σκούρος
Σκούρος ελληνικός Καφές Ριζόπουλος, αργοκαβουρδισμένος, με πλούσιο καϊμάκι.
- Ένταση: δυνατή
- Καβούρδισμα: ήπιο προς σκούρο
- Γεύση: δυνατή
- Άρωμα: πλούσιο με πυκνή υφή
- Επίγευση: έντονη με οξύτητα
- Προέλευση: Βραζιλία, Ινδία
- Χαρμάνι: Arabica, Robusta
Χρήση: Με 500γρ. καφέ μπορείς να φτιάξεις 70+ καφέδες
Σύνθεση: 80% Arabica / 20% Robusta
Espresso Sweet Amber
ΝΕΟ χαρμάνι Espresso με γλυκιά γεύση και παιχνιδιάρικη γλυκιά επίγευση.
- Ένταση: μέτρια
- Καβούρδισμα: ήπιο προς σκούρο
- Γεύση: ευχάριστη & ισορροπημένη
- Επίγευση: διαρκής γλυκύτητα
- Προέλευση: Βραζιλία, Γουατεμάλα, Ονδούρα
- Χαρμάνι: 100% Arabica
Ο espresso Sweet Amber δημιουργήθηκε από τις πιο φρέσκες και εκλεκτές ποικιλίες Arabica από Βραζιλία, Γουατεμάλα & Ονδούρα. Κάθε φορά που απολαμβάνεις ένα espresso Sweet Amber, απολαμβάνεις την τέλεια ισορροπία γλυκύτητας και έντασης. Ένα πλούσιο χαρμάνι που σε ταξιδεύει σε εξωτικούς προορισμούς με κάθε γουλιά.