Ελληνικός καφές κλασικός
€5,23 – €20,90 περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.
Ο αυθεντικός ελληνικός καφές Ριζόπουλος προσφέρει ήπια ένταση, απαλό άρωμα, ισορροπημένη γεύση και γλυκιά επίγευση. Το καϊμάκι του είναι πλούσιο και αφράτο!
- Ένταση: μέτρια
- Καβούρδισμα: ήπιο
- Άρωμα: ευχάριστο με απαλή υφή
- Επίγευση: απαλή γλυκύτητα
- Προέλευση: Βραζιλία, Ινδία
- Χαρμάνι: Arabica, Robusta
Χρήση: Με 500γρ. καφέ μπορείς να φτιάξεις 70+ καφέδες
Σύνθεση: 80% Arabica / 20% Robusta
Ο κλασικός και αγαπημένος ελληνικός καφές που ενσαρκώνει το πάθος μας στην παρασκευή καφέ εδώ και πάνω από 120 χρόνια.
Το παραδοσιακό μας χαρμάνι αποτελεί σημείο συνάντησης δύο ηπείρων, εκεί που τα αρώματα και οι γεύσεις του Βραζιλιάνικου καφέ Arabica και του Ινδικού Robusta αναμιγνύονται στις κατάλληλες αναλογίες.
Εδώ και τρεις γενεές, έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας στον καφέ. ☕️
Από το 1901, η τέχνη του καφέ είναι στο DNA μας:
🌿 Επιλέγουμε τους καλύτερους κόκκους καφέ.
🔥 Καβουρδίζουμε με παραδοσιακές τεχνικές.
📦 Παρέχουμε συσκευασία που συντηρεί το μαγευτικό άρωμα.
Ένας κακός καφές μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση. Το ξέρουμε. Γι’ αυτό φροντίζουμε για το καλύτερο ξεκίνημα της ημέρας σου. 🌞
Φαντάσου… να ξυπνάς με ένα άρωμα τόσο μαγευτικό που γεμίζει κάθε γωνιά του σπιτιού σου. 🏠❤️ Η οικογένειά σου είναι περίεργη: “Τι καφέ φτιάχνεις; Από πού πήρες αυτόν τον καφέ; Δείξε μας τα μυστικά σου!" 😃
Θερμιδική αξία του ελληνικού καφέ
Ο παραδοσιακός ελληνικός καφές, όταν σερβίρεται σκέτος, προσφέρει μια ελάχιστη ποσότητα θερμίδων, περίπου 5 θερμίδες ανά φλιτζάνι των 85 ml.
Αυτό τον καθιστά ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους αλλά δεν θέλουν να στερηθούν την απόλαυση ενός καλού καφέ. Ωστόσο, η προσθήκη ζάχαρης αλλάζει τη θερμιδική του αξία.
Ένας μέτριος ελληνικός καφές με ζάχαρη μπορεί να φτάσει τις 25 θερμίδες, ενώ ένας γλυκός ελληνικός καφές μπορεί να έχει μέχρι και 45 θερμίδες. Επιλέγοντας την ποσότητα ζάχαρης που προσθέτετε, μπορείτε να διατηρήσετε τον καφέ σας εντός των θερμιδικών σας στόχων, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την πλούσια γεύση και το άρωμά του.
Πόσο καφέ Arabica και Robusta έχει το χαρμάνι μας
Επικεντρωνόμαστε σε Arabica για το 80% του χαρμανιού μας, καθώς προσφέρει μια ομαλή και γλυκιά βάση, διασφαλίζοντας έναν καφέ που δεν είναι υπερβολικά δυνατός ή πικρός.
Από την άλλη πλευρά, το 20% του Robusta προσθέτει την απαραίτητη δύναμη και σώμα στον καφέ, χωρίς να τον κυριαρχεί. Επιπλέον, η ποικιλία Robusta ενισχύει το καϊμάκι, που είναι ένα από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του παραδοσιακού Ελληνικού καφέ.
GOOD TO KNOW
- Όλοι οι καφέδες μας καβουρδίζονται και αλέθονται καθημερινά, για να τους απολαμβάνεις πάντα φρέσκους!
- Συσκευάζονται σε αεροστεγώς κλεισμένες συσκευασίες για να διατηρείται αμείωτο το άρωμα και η πλούσια γεύση τους.
- Μετά το άνοιγμα αποθήκευσέ τον σε ένα στεγανό βάζο αποφεύγοντας μέρη με υγρασία (όπως το ψυγείο).
Πώς μας έμαθε ο παππούς να φτιάχνουμε καφέ στο σπίτι σε 5 βήματα ☕️🏡
Πριν ξεκινήσουμε πρέπει να ξέρεις τα παρακάτω. Για να φτιάξουμε έναν μόνο καφέ:
- Για 1 φλιτζανάκι του καφέ θέλουμε περίπου 70-75 γρ. νερό 💧
- Ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού καφέ είναι ~ 7 γρ. ☕️
- Μια κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη ~ 3 γρ. 🍬
Βήμα 1: Προετοιμασία 🌟
- Μετράμε το νερό στο φλιτζάνι που θέλουμε να φτιάξουμε τον καφέ και το ρίχνουμε στο μπρίκι.
- Τοποθετούμε το μπρίκι στο γκαζάκι σε χαμηλή φωτιά. 🔥
Αν θέλουμε ζάχαρη στον καφέ μας:
- Προσθέτουμε πρώτα τη ζάχαρη και μετά τον καφέ και ανακατεύομαι το μίγμα καλά.
- Οι κόκκοι της ζάχαρης είναι πιο χοντροί απ’ότι αυτοί του καφέ γι’αυτό και διαλύεται πιο δύσκολα.
Ο καφές είναι ελαφρύς και επιπλέει. Οπότε βάζοντας πρώτα την ζάχαρη ξέρουμε ότι θα πάει στον πάτο και θα μας βοηθάει στο ανακάτεμα! 🙂
Βήμα 2: Ανακάτεμα
- Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι ο καφές να αρχίσει να φουσκώνει περιμετρικά.
Βήμα 3: Προσοχή στο βράσιμο – δεν θέλουμε να βράσει ο καφές
- Παρακολουθούμε τον καφέ μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει περιμετρικά στο μπρίκι, αλλά χωρίς να βράσει! Γιατί αν βράσει θα σπάσει/διαλυθεί το καϊμάκι. 🚫
Βήμα 4: Τελική προετοιμασία (σε δύο στάδια)
- Μόλις έχει φουσκώσει κατεβάζουμε το μπρίκι από τη φωτιά, το χτυπάμε 2 φορές στον πάγκο για να απλωθεί το καϊμάκι. 🤏
- Το ξαναβάζουμε στη χαμηλή φωτιά μέχρι να φουσκώσει ξανά. Ναι το κάνουμε για άλλη μια φορά 😉
Βήμα 5: Σερβίρισμα
- Μόλις ξανα-φουσκώσει (αλλά χωρίς να βράσει), βγάζουμε το μπρίκι από τη φωτιά.
- Βάζουμε το μπρίκι χαμηλά – κοντά στο φλιτζάνι και ρίχνουμε τον καφέ αργά. ☕️
- TIP: Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε φουσκάλες στο καϊμάκι, σηκώνουμε το μπρίκι πιο ψηλά και το κατεβάζουμε πάλι σιγά-σιγά.
📝 Σημείωση
– Έχε στο μυαλό σου ότι θα χρειαστείς περίπου 4-5 λεπτά για να φτιάξεις τον καφέ. Πάρε τον χρόνο σου και απόλαυσε τη στιγμή, μη βαριέσαι!
– Σχετικά με τη δοσολογία: Το μόνο που αλλάζει για κούπα, ανάλογα με το μέγεθος της, είναι η ποσότητα καφέ που θα βαλεις. Πειραματήσου, θα βρεις την ιδανική ποσότητα που ταιριάζει στη γεύση και στην όρεξη σου. Εμείς προτείνουμε δυόμισι κουταλάκια του γλυκού για μια κούπα καφέ.