Ελληνικός καφές μαύρος
€6,50 – €26,00 περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.
Μαύρος ελληνικός καφές Ριζόπουλος με δυνατή γεύση και πλούσιο καϊμάκι.
- Ένταση: πολύ δυνατή
- Καβούρδισμα: σκούρο
- Γεύση: δυναμική και έντονη
- Άρωμα: πλούσιο με έντονη πυκνή υφή
- Επίγευση: δυνατή & διαπεραστική
- Προέλευση: Βραζιλία, Ινδία
- Χαρμάνι: Arabica, Robusta
Χρήση: Με 500γρ. καφέ μπορείς να φτιάξεις 70+ καφέδες
Σύνθεση: 80% Arabica / 20% Robusta
Ψημένος στο καβουρδιστήρι μας με οδηγό την εμπειρία στην τέχνη του καφέ που εδώ και δεκαετίες περνάει από γενιά σε γενιά στην οικογένειά μας, ο μαύρος ελληνικός καφές απελευθερώνει τα μοναδικά του αρώματα και σε συγκινεί με τον έντονο χαρακτήρα και την πλούσια γεύση του. Ιδανικός για όσους θέλουν να απολαύσουν έναν βαρύ καφέ, αφού καβουρδίζεται περισσότερο από όλους τους ελληνικούς μας και σου προσφέρει μια εξαιρετικά έντονη γευστική εμπειρία.
GOOD TO KNOW
- Όλοι οι καφέδες μας καβουρδίζονται και αλέθονται καθημερινά, για να τους απολαμβάνεις πάντα φρέσκους!
- Συσκευάζονται σε αεροστεγώς κλεισμένες συσκευασίες για να διατηρείται αμείωτο το άρωμα και η πλούσια γεύση τους.
- Μετά το άνοιγμα αποθήκευσέ τον σε ένα στεγανό βάζο αποφεύγοντας μέρη με υγρασία (όπως το ψυγείο).
Θερμιδική αξία του ελληνικού καφέ
Ο παραδοσιακός ελληνικός καφές, όταν σερβίρεται σκέτος, προσφέρει μια ελάχιστη ποσότητα θερμίδων, περίπου 5 θερμίδες ανά φλιτζάνι των 85 ml.
Αυτό τον καθιστά ιδανική επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους αλλά δεν θέλουν να στερηθούν την απόλαυση ενός καλού καφέ. Ωστόσο, η προσθήκη ζάχαρης αλλάζει τη θερμιδική του αξία.
Ένας μέτριος ελληνικός καφές με ζάχαρη μπορεί να φτάσει τις 25 θερμίδες, ενώ ένας γλυκός ελληνικός καφές μπορεί να έχει μέχρι και 45 θερμίδες. Επιλέγοντας την ποσότητα ζάχαρης που προσθέτετε, μπορείτε να διατηρήσετε τον καφέ σας εντός των θερμιδικών σας στόχων, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την πλούσια γεύση και το άρωμά του.
Πόσο καφέ Arabica και Robusta έχει το χαρμάνι μας
Επικεντρωνόμαστε σε Arabica για το 80% του χαρμανιού μας, καθώς προσφέρει μια ομαλή και γλυκιά βάση, διασφαλίζοντας έναν καφέ που δεν είναι υπερβολικά δυνατός ή πικρός.
Από την άλλη πλευρά, το 20% του Robusta προσθέτει την απαραίτητη δύναμη και σώμα στον καφέ, χωρίς να τον κυριαρχεί. Επιπλέον, η ποικιλία Robusta ενισχύει το καϊμάκι, που είναι ένα από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του παραδοσιακού Ελληνικού καφέ.
Βάρος | 250γρ, 500γρ, 1000γρ |
---|---|
Χαρμάνι | Arabica, Robusta |
Ένταση | πολύ δυνατή |
Καβούρδισμα | σκούρο |
Προέλευση | Βραζιλία, Ινδία |
Άρωμα | πλούσιο με έντονη πυκνή υφή |
Γεύση | δυναμική και έντονη |
Επίγευση | δυνατή & διαπεραστική |
Οδηγίες συντήρησης και αποθήκευσης
Για να διασφαλίσετε τη μέγιστη διάρκεια ζωής και την ποιότητα των προϊόντων, είναι σημαντικό να τα αποθηκεύετε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην ετικέτα τους. Συνίσταται η αποθήκευσή τους σε δροσερό και ξηρό μέρος, μακριά από άμεσο ηλιακό φως, το οποίο μπορεί να αλλοιώσει τα συστατικά και να υποβαθμίσει τη συσκευασία τους. Η σωστή αποθήκευση προστατεύει την ακεραιότητα του προϊόντος και διατηρεί την απόδοσή του αναλλοίωτη.